Rutes per passejar per la muntanya

Pàgines    1

 • Les Fonts del Llobregat. (Berguedá)

  Penjat per Eusebi López el 13-04-2014
  Les-Fonts-del-Llobregat.
  Les-Fonts-del-Llobregat.

  Dificultat: Baixa

  Duració: 0:45h

  Distància: 2Km

  Desnivell: 102m

  Font: RUTASPIRINEOS

  Enllaç: Premeu Aqui

  Passeig curt i fàcil que des de Castellar de n'Hug ens condueix per un camí ben senyalitzat i en bon estat fins al naixement d'un dels rius més importants de Catalunya, el Llobregat.

  En aproximadament uns 20min i 1 km de recorregut (anada), fem de baixada la sendera empedrada i plena d'escales que ens porta fins al lloc on l'aigua brolla des de dins de la pròpia muntanya formant una bonica cascada. Es tracta d'una visita apta per a totes les edats i un clàssic de l'Alt Berguedá. Amb tota la força de la naturalesa, les fonts on neix el riu brollen directament de les penyes que voregen Castellar de n'Hug i dels cims propers com el Puigllançada i la Tossa d'Alp. L'aigua que surt de la roca calcària és el resultat de les aigües de la pluja i de la neu, que durant l'hivern s'han anat acumulant a la part alta de la muntanya.
  El riu Llobregat travessa Catalunya de nord a sud passant per les comarques del Berguedá, el Bages i el Baix Llobregat i finalment desemboca en el Mediterrani formant el delta del Llobregat.

  Observacions: Les fonts tenen la seva màxima espectacularitat en períodes de molta pluja, que és quan baixa molta aigua de la cascada. Es tracta d'un lloc molt turístic i, per tant, bastant freqüentat. Així doncs, depenent del dia en què ens apropem, sobretot si és cap de setmana o festiu, podem trobar bastant gent. Una altra alternativa per visitar les fonts del Llobregat és anar des de l'Hostal Els Fonts, situat a pocs quilòmetres abans d'arribar a Castellar de n'Hug. En aquest hostal neix la carretera de la Farga Vella que porta fins al moli de les Fonts. Si triem aquesta opció, i recorrem aproximadament uns 150m des de l'aparcament del moli de les Fonts, arribarem també al naixement del riu Llobregat.

  més informació

 • Pàgines    1