Pàgines    1

 • NOVETATS PLA DE REGULACIO

  Penjat per Javier Caparrós el 08-05-2014

  Noticia publicada per l'Enric Gracia, com a president de la Federació XARXA.

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Avui hem participat en la reunió de la comissió de treball per a la regulació de la recol·lecció de bolets a la comarca del Ripollès. Hi participava com a representant de la Federació d?Entitats Boletaires i Micològiques de Catalunya. És la tercera, a part de les corresponents reunions amb propietaris, amb alguns alcaldes o regidors de municipis, etc.

  Per fi tenim notícies fresques de certa importància:

  Els Ajuntaments i Propietaris de terrenys forestals del Ripollès es retiren de la proposta de la Generalitat.

  La Generalitat segueix endavant amb el Pla de Regulació però només restringit a les 6.000 ha de la seva propietat.

  Podria ser que a darrera hora alguns propietaris de la rodalia dels terrenys de la Generalitat s'hi adherissin, però només a títol particular (cap ho ha deixat caure però podria ser que fos així).

  El Ajuntaments i la majoria de propietaris tenen interès en elaborar una regulació per a TOTA la comarca, però més pensada i estructurada, menys monetarista, i per a l?any vinent (2015)

  Es crearà la comissió de seguiment de la regulació en terrenys de la Generalitat. He demanat formar-hi part, per a tenir informació de primera mà.

  Val a dir que els representants de la Generalitat han anat baixant les perspectives a mida que feien reunions sectorials. També s'han adaptat a les peticions d'alcaldes de certs ajuntaments (especialment dels Ports). I han escoltat les nostres propostes, les han contra-proposat o acceptat.

  Però fins avui no havien tingut cap negativa general a la seva proposta.

  Un bon dia.

  Enric Gracia

  ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 • Pàgines    1