Pàgines    1

 • XARXA, la Federació

  Penjat per Javier Caparrós el 13-05-2014

  NOTICIA PUBLICADA PER L'ENRIC GRACIA, COM A PRESIDENT DE XARXA

  XARXA, la Federació d'Entitats Boletaires i Micològiques de Catalunya, es va fundar el dia 8 de febrer en la Trobada de boletaires a Collbató (Baix Llobregat). Es va inscriure el 29 de març. En aquest moment en formen part sis associacions: Associació Amics de la Micologia d'Esplugues; Associació Boletaire B de Bolets; Associació de Micologia de les Terres de l'Ebre Bitxac; Associació Micològica de Tarragona; Bolets.cat -Associació de Divulgació Micològica i Grup Micològic -La Roca Dreta-. En la propera assemblea, a celebrar aquest mes, tractarem l'entrada de l'Associació Boletaire Independent.

  Organitzar la part legal ha estat més llarg de l'esperat i probablement no acabarem tots els tràmits fins aquest setembre. Ja se que ho deixo llarg però l?experiència demostra que el tempo burocràtic és molt més lent que el desitjat. No ens perjudicarà si, com sembla, podem obtindre un NIF provisional (com succeeix en una associació) i podem iniciar les activitats d'aquesta manera. En cas contrari, ens caldrà una segona solució provisional.

  A nivell intern, i de moment, les activitats només les hem portat el grup bàsic: El tresorer (que de moment ha fet altres feines), el secretari i jo mateix. Com ja varem resoldre, en la propera Assemblea s'anomenaran els diferents vocals, la qual cosa multiplicarà la força de treball, - i els resultats.

  Hem estat actius pel que fa referència a les reunions que ha organitzat el Departament d'Agricultura amb els tres Parcs (Ripollès - Capçaleres del Ter i Freser, Alt Pirineu i Ports). Com hem notificat en un post anterior, de moment el Departament ja s'ha quedat sòl en l'aplicació del Pla de Regulació pel que fa al Ripollès. Aquesta resolució ens permet ara re-orientar la nostre pressió per una nova via sense perdre, encara, cap cartutx. Ni haver fet cap manifestació, opció que nosaltres guardem per a quan les altres opcions fallin.

  Alhora estem valorant la millor solució a l?assegurança dels federats. A final de mes tindrem el resum de les opcions estudiades, que pretenem que inclogui com a mínim el rescat i la responsabilitat civil. Us anirem informant.

  Entre aquest mes i el vinent haurem visitat a la resta d?associacions micològiques interessades en formar part de la Federació.

  Us anirem informant a mida que anem concloent fases.

  Enric Gracia


 • Pàgines    1