Pàgines    1

 • Entra en vigor la normativa que sanciona per recollir bolets a l´Aran

  Penjat per Burgos el 27-04-2014

  A la comarca de la Val d´Aran des d´ aquest mes d´abril que ha entrat en vigor l´ordenança que regula la recollida de bolets en tots els seus boscos. El Consell General expedirà un carnet gratuït, amb vigència per quatre anys, que permetrà a residents, propietaris de segones residències i gent que pernocti en establiments turístics de la Val d´Aran, poder recollir bolets als boscos sense cap cost. Amb aquesta regulació es vol espantar les persones que es dediquen a recollir bolets amb ànim de lucre i evitar danys al bosc. El reglament assenyala que les sancions per als infractors s´aplicaran d´acord amb la normativa forestal catalana, que suposa multes que van des dels 30 euros fins als 3.000 en casos de reincidència.

  Des del passat 16 d´abril que els guardes forestals de l´Aran informen els boletaires que l´ordenança ha entrat en vigor. No hi haurà multes fins al mes de maig, quan el Consell instal·li la senyalització a les pistes forestals per informar sobre la prohibició de recollir bolets.

  Aquesta mesura no té afany recaptatori ja que és totalment gratuïta i sí que pretén eliminar els grups de gent de fora de la Val d´Aran que es dediquen únicament a recollir bolets per vendre´ls. Aquesta regulació vol garantir que els aranesos quan surtin al bosc trobin bolets i, alhora, potenciar la Val d´Aran com a destinació turística.

  Serà el Conselh qui lliuri el carnet als residents i els propietaris de segones residències i els establiments als clients allotjats. En cas que un establiment regali carnets a persones que no estiguin allotjades se li podrà retirar el talonari.


 • Pàgines    1