GOMPHUS CLAVATUS

Comestibilitat

 • Bo

  Bon Comestible

 • Altres Noms

  • S

   Sinònims

   Craterellus carneus, Gomphus truncatus, Cantharellus brevipes, Cantharellus clavatus, Gomphora clavata, Merulius brevipes, Merulius clavatus, Neurophy

  • CA

   Vulgars Català

   Got de vi

  • CS

   Vulgars Castellà

   Orejas de cerdo, Mucerón, Rebozuelo de clava, Gompha

  Confusions i observacions

  • Possibles Confusions

   Per la seva aparença, és una espècie difícil de confondre. Únicament amb el Gomphus crassipes, però la seva carn és de color lila, es corca amb facilitat i la seva forma és convexa.
  • Observacions

   Gregari, apareixen en grups nombrosos. Per la seva raresa és una espècie que s'ha de protegir. Com no té làmines, si no plecs, moltes vegades es pensa que s'assemblen o són família de les Cantharellaceas, però realment no tenen res a veure.

  Fitxa Iniciada per:

  Javier Caparrós (El Profe)

GOMPHUS CLAVATUS

FAMILIA: Gomphaceae


CARÀCTERS MACROSCÒPICS

Barret

Fins a 10 cm, primer amb forma de con invertit, més tard el centre es deprimeix i pren forma de cràter obert per un costat. Inicialment de color lila, desprès groguenc, groguenc verdós i finalment marró amb el marge sempre lilós, aquest marge és ondulat i lobulat en els exemplars madurs.

Himeni

Plecs irregulars decurrents, sinuosos. Al principi d'un bonic color lila, amb la maduresa d'un color groc fosc ó marró brut. Color esporada ocre intens.

Peu

Curt, atenuat a la base, de color lila i blanquinós en la part enterrada, el mateix peu pot tenir a la vegada diferents barrets.

Carn

De color blanc, densa, esponjosa, a les ferides de color lila.

Olor

Olor agradable, sabor dolç, els exemplars madurs amarguen.

ÈPOCA D'APARICIÓ I HABITAT

Habitat

Sols de neutres a calcaris, a boscos de coníferes i planifolis.

ÈPOCA D'APARICIÓ

Estiu a tardor.

Fotografies de GOMPHUS CLAVATUS